maanantai 27. joulukuuta 2010

Teollisuuskaupungin rauniot

Hylätyissä taloissa ja vanhojen talojen raunioissa on jotain todella kiinnostavaa. Niissä mielikuvitus lähtee helposti lentoon, ja kysymyksiä herää: Kuka täällä on asunut? Miksi talo on hylätty?

Toistaiseksi olen julkaissut blogissa vain omia kuviani, mutta tämä oli sen verran kiinnostava aihe, että tässä kaikille hylätyistä taloista kiinnostuneille infoa:

Ranskalaiset Yves Marchand ja Romain Meffre ovat valokuvanneet keskilännen Pariisiksi kutsuttua Detroitia, ja siellä olevia tyhjilleen jääneitä taloja, tehdasrakennuksia, hotelleja, teattereita yms. Detroitin kukoistuskausi sai alkunsa, kun Henry Ford perusti 1800-luvun lopulla autotehtaansa kaupunkiin. Kaupunki vaurastui nopeasti ja 50-luvun alussa se oli jo USA:n neljänneksi suurin kaupunki. 50-luvun aikana autotehtaat siirrettiin laitakaupungille, ja keskiluokkainen työväestö alkoi muuttaa keskustasta lähiöihin. Pian kokonaiset kaupunginosat tyhjenivät, ja vanhenevat rakennukset jätettiin rapistumaan. Marchand ja Meffre ovat kuvanneet teollisuuskaupungin raunioita vuodesta 2005 lähtien.
http://www.marchandmeffre.com/index.html



Huone 1504, Lee Plaza Hotel, photo: Yves Marchand & Romain Meffre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti