maanantai 17. tammikuuta 2011

Syntymäpäiväkaima Södergran



















































Tykästyin muutama vuosi sitten Edit Södergranin runoihin, kun ostin Stupido Shopista CD:n Nicolai Dunger sjunger Edit Södergran. Erityisesti tykkäsin rennosti rullaavasta Lyckokatt-biisistä. Kirpputorilla huomasin syksyllä hienon runokirjan, ja kun kirja sisälsi vieläpä lempirunon Lyckokatt, oli se ihan pakko ostaa.

Kun saimme koulussa tehtävän ottaa runon pohjalta valokuvia, pulpahti Södergranin runot ensimmäisenä mieleen. Tällä viikolla olisi nyt tarkoitus kuvata parin kuvan sarja Svart eller vit -runon pohjalta. Kuvat ovat tulossa meidän helmikuussa Karjaalla järjestettävään näyttelyyn. Södergranilla ja minulla on jopa sama syntymäpäivä (ollaan vaan vähän eri vuosisadalla), joten veikkaisin, että tältä pohjalta ei voi tulla kuin superhienoja kuvia...

Yllä olevan kuvan kadunpätkässä kiinnitti huomiota valojen muodostamat rytmikkäät läiskät lumessa. Otin kuvan tehtävään, jossa piti testata pitkiä valotusaikoja. Valotusaika oli kuvassa 15 sekuntia. Alemmassa kuvassa testailin ihmishahmon ääriviivojen ja kasvojen muotojen kuvausta kankaan läpi. On ehkä tarttunut Egyptistä vaikutteita, kun oli pakko pukea kämppiskin käärinliinaan. Mallina hehkeä Henna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti