tiistai 17. syyskuuta 2013

Back to Farnham!

Hoo! Täällä ollaan taas. Ihmeellistä jotenkin... Samanlaista, mutta kuitenkin erilaista. Tutut kulmat, mutta silti vielä jollain tapaa irrallinen olo. Onneksi on tutut ihmiset, jotka tekee olon kotoisaksi. Joskus aikaisemmin kotoisan tunnelman sai muuton jälkeen sillä, että stereot oli toimintakunnossa. Nykyään laitteisto ei enää ole niin tärkeä asia, olennaista on ehkä ennemminkin se, että itselle kolahtava musiikki kulkee jollain tapaa mukana.

Kävin ennen Englantiin lähtöä kuuntelemassa Nelli Palomäen kahden tunnin esittelyn omasta työstään Oulunkylän kirjastolla. Tulin sieltä ulos mielettömän inspiroituneena, koska Nelli Palomäki on ihan uskomaton tyyppi, todella rehellinen ja aito. Puheliaana tapauksena Nelli kertoi, että valokuvasta hän sai aikanaan syyn olla hiljaa. Mulla se on mennyt toistaiseksi toisinpäin, kuvaustilanteessa olen varmaan puheliaimmillani. Se oli myös mielenkiintoista, miten Nelli kertoi päätyneensä mustavalkoiseen ilmaisuun. Hän koki, että väriyhdistelmien miettiminen alkoi viedä keskittymisen pois olennaisimmasta eli mallista. Nelli kertoi, että ei välttämättä edes huomaa, mitä kuvan taustalla tapahtuu, koska keskittyy kuvatessa täysin mallin katseeseen. Hänen mielestään valokuvaustilanteiden pelossa ja epämukavuudessa on jotain kiehtovaa. Siitä aiheesta hän teki oman lopputyönsäkin.

Parasta ehkä oli se, että Nelli Palomäki ei hifistellyt teknisillä yksityiskohdilla, vaan esityksestä välittyi se, että kuvan tunnelma on paljon tärkeämpi. Erityisesti mieskuvaajat usein sortuvat kikkailemaan teknisellä tietämyksellään ja hmm.. kuvauskalustollaan, sen takia oli virkistävää kuunnella esitystä, joka keskittyi kuvien sisältöön ja tunnelmaan.

Nelli Palomäen näyttely "About ten" on vielä hetken aikaa auki Galerie Forsblomissa (22.9.2013 asti), käykää ihmeessä katsomassa, jos hänen työnsä kiinnostaa.


Elsa ja Viola, photo: Nelli Palomäki, http://www.nellipalomaki.com


I´m back to Farnham. It feels familiar and strange at the same time. I know the place, but still I feel little bit disconnected... Like my computer was couple of days. 

Before I came to England I heard Nelli Palomäki telling about her photography at Oulunkylä Library. I felt very inspired, because she´s so open, honest and straightforward about her work. Her exhibition is still open for a couple of day at Galerie Forsblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti