torstai 2. helmikuuta 2012

Tilt-siftausta – Tilt-shifting

Minulla on jo muutama ajatus Berliinin-matkaa varten, mutta jos aikaa jää, niin haluaisin kokeilla Tilt-shift–valokuvausta. Alunperin tilt-shift–kuvia on otettu palkkikameroilla, mutta 60-luvulta lähtien kuvia pystyi ottamaan myös 35 mm:n kameralla. Tällä hetkellä efektin pystyy tekemään  helposti netissäPhotoshopissa tai vaikka iPhonella. Berliinin-matkalle en taida kuitenkaan lainata palkkikameraa, vaan tyydyn todennäköisesti kikkailemaan kuvat Photoshopissa.






















Photo: Olivo Barbieri, Siena 2002, http://www.olivobarbieri.it/progetti/siena_02/siena_02.html

Parhaiten tilt-shift toimii mielestäni italialaisen Olivo Barbierin ja suomalaisen Miklos Gaálin kuvissa. Varsinkin Barbierin kuvien kohdalla välillä tuntuu siltä, että katselisi huolellisesti tehtyä pienoismallia. (Efekti näkyy parhaiten kuvaajien omilta nettisivuilta, kun kuvat ovat isommassa koossa.)


Photo: Miklos Gaál, The Puck 2004, http://www.miklosgaal.com/index.php?/works/the-puck/


I already have couple ideas for our Berlin trip, but if I have enough time, I would like to try "Tilt-shift" photography. "Tilt-shift" have been available on view cameras since the early days of photography, but from the 60´s it was available also on 35 mm SLR cameras. I´m probably going to do the effect on Photoshop. Italian Olivo Barbieri and Finnish Miklos Gaál have good examples of the "Tilt-shift" photography.

TiltShift Maker

10 Tilt Shift Tutorials for Photography and Photoshop



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti