perjantai 14. lokakuuta 2011

Parasta Parria























Photo: MARTIN PARR (b. 1952), Great Britain
New Brighton, Merseyside, from series The Last Resort, 1983–1986
The Finnish Museum of Photography Collections


Etsiessäni tietoa Documentary unitia varten törmäsin artikkeliin The Guardianissa, jossa Martin Parr kertoo, miten voi ottaa parempia lomakuvia. Tykkään Parrin tyylistä, joten oli kiinnostavaa lukea, mitä ajatuksia hänellä on lomakuvista. Paras hänen neuvoistaan on mielestäni se, että kuvista kannattaa tehdä printtejä, koska joku voi esim. vahingossa poistaa kuvat koneesta. Itse hävitin osan kuvistani, kun kotikoneen kovalevy hajosi, joten kannatan tätä lämpimästi.

Parr on aikanaan saanut kritiikkiä siitä, että hän käyttää hyväkseen ihmisten köyhyyttä ja huonoa makua. 1990-luvulla Parr keskittyi yhä enemmän roskaruoan, massaturismin ja massatuotetun tavaran kuvaamiseen. Nämä ovat mielestäni sellaisia aiheita, joita on syytäkin nostaa esille.

Martin Parr: How to take better holiday photographs

When I was looking for information for our Documentary unit, I found an article on The Guardian, where Martin Parr says how to take better holiday photographs. I think the most important thing he says is to make family albums, because there is a danger that photos are going to be suddenly deleted, if you just leave them on your computer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti