sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Ratkaiseva hetki – The Decisive Moment

Olen kuvannut nyt useita päiviä katukuvaus-miniprojektia varten, mutta en ole tyytyväinen yhteenkään kuvaan. Katukuvaus tuntuu tällä hetkellä kaikista vaikeimmalta valokuvauksen muodolta. Siitä syystä pengoin eilisen kuvausreissun jälkeen hyviä vinkkejä netistä, miten voisin saada aikaiseksi parempia kuvia.

Haluaisin tietenkin ottaa kuvia, joissa näkyy se ratkaiseva hetki -The Decisive Moment, niin kuin Henri Cartier-Bressonin kuvassa alla.

























Photo: Henri Cartier-Bresson, Behind the Gare Saint Lazare
50 Classic Examples of The Decisive Moment in Photography


Tähän asti olen oppinut sen, että kuvausta kannattaa jatkaa vaikka se tuntuisikin takkuiselta, koska pienen hetken päästä se voi tuntua jo paljon helpommalta. Ja kadulle on palattava uudestaan ja uudestaan, koska joka kerta saattaa huomata jotain pientä. Jostain löysin vinkin, että kuvata kannattaa esim. kaksi tuntia putkeen, sen jälkeen keskittyminen alkaa herpaantua.

Valokuvaaja David Sillitoe kehoittaa pitämään kuvauskaluston simppelinä. Hän myös korostaa hyvän mielialan tärkeyttä, jonka huomasin itsekin. Hän kehottaa kuvaamaan vilkkailla kaduilla, mutta minusta tuntuu helpommalta mennä juttusille, kun kaduilla on vähän hiljaisempaa.
Top tips: Street portraiture

Reutersin valokuvaaja Lucy Nicholson vertaa katuvalokuvausta rakastumiseen. Molemmat kuvaajat suosittelevat muuten 50 mm linssiä katukuvaukseen.
Street photography is like falling in love…


I found some good tips for street photography:
Top tips: Street portraiture

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti